Porsche konfigurator

75 let Porsche zgodb

Menu item

Porsche ceste: z novim Cayennom v deželo risa in Petra Klepca

Zapeljali smo se po cestah, ki se vijejo skozi neskončne gozdove. Devetnajst serpentin čez prelaz Strma reber med Osilnico in Kočevsko Reko je eden najzanimivejših cestnih odsekov pri nas.

4 MIN BRANJA

Menu item

Porsche ceste: med Vipavo in Krasom z legendarnima modeloma 718 Cayman in Boxster

Vožnja po robu med Vipavo in Krasom ne ponuja zgolj odličnih cest, ob katerih vam bo zaigralo srce, marveč tudi obilico postanka vrednih kulturnih in kulinaričnih posebnosti. Zaradi njih lahko tokratno epizodo Porsche cest izkoristite kot idejo za prijeten podaljšan konec tedna v objemu te idilične pokrajine. Na pot smo se tokrat odpravili z modeloma 718 Cayman in Boxster.

5 MIN BRANJA

Menu item

Porsche ceste: Solčavska panoramska cesta in Logarska dolina z Macanom GTS

Solčavska panoramska cesta in Logarska dolina sta popularni destinaciji za ljubitelje narave, pustolovce in tiste, ki iščejo neokrnjeno lepoto slovenskih Alp. A ti kraji so posebni tudi zato, ker vas do njih vodijo ceste, ki navdihujejo. Odkrijte jih z nami!

4 MIN BRANJA

Menu item

Zgodba o uspehu in uresničenih sanjah - začetki

Sanje so že od vsega začetka nadvse pomemben del našega uspeha. Ferry Porsche si je zelo jasno predstavljal idealen športni avtomobil. Leta 1948 je z ekipo sodelavcev uresničil svojo zamisel in izdelal vozilo Porsche 356/1, ki je za vse večne čase spremenilo svet avtomobilizma. Ta podjetni duh je z nami že 75 let. Pri Porscheju se ves čas spreminjamo, naše vrednote in identiteta pa ostajajo nespremenjene. Sanje in drznost nas ženejo naprej. Verjamemo v sanje. Sanjači smo. »Poganjajo nas sanje,« je naš slogan in popotnica, ki jo iz preteklosti prenašamo v prihodnost. Sanje se lahko uresničijo. Ferry Porsche je vanje verjel pred 75 leti. Mi pa vanje verjamemo še danes. Praznujte z nami.

3 MIN BRANJA

Menu item

Zgodba o uspehu in uresničenih sanjah - uspeh

Svet se je umirjal in postavljal nazaj na noge. Ugodna gospodarska rast na Zahodu je ljudem omogočala boljše življenje in več svobode. Prišlo je do prave revolucije ustvarjalnosti in izražanja identitete. Človekove prve korake na Luni je ves svet spremljal na televizijskih ekranih, mladina je plesala rokenrol, v modi so bili hitri in močni avtomobili. Leta 1950 so se vozniki formule 1 prvič pomerili na svetovnem prvenstvu, ljudje pa so z zanimanjem spremljali tudi relije in vztrajnostne dirke.

6 MIN BRANJA

Menu item

Zgodba o uspehu in uresničenih sanjah - v prihodnost

Povezani z internetom in mobilnimi napravami smo vstopili v 21. stoletje. Na družbenih omrežjih v živo spremljamo odločilne dogodke in spoznavamo ljudi z vsega sveta. Kitajska in Indija sta široko odprli svoja vrata in se postavili ob bok gospodarsko najmočnejšim državam. Znanost opozarja na posledice globalnega segrevanja. Človeštvo to vidi kot priložnost za spremembe in prehod v dobo trajnostnega načina življenja na vseh področjih.

4 MIN BRANJA

Hero image

Porsche ceste: Solčavska panoramska cesta in Logarska dolina z Macanom GTS

Solčavska panoramska cesta in Logarska dolina sta popularni destinaciji za ljubitelje narave, pustolovce in tiste, ki iščejo neokrnjeno lepoto slovenskih Alp. A ti kraji so posebni tudi zato, ker vas do njih vodijo ceste, ki navdihujejo. Odkrijte jih z nami!

V prvih dneh prebujene pomladi smo se z modelom Macan GTS zapeljali na nepozabno potovanje po čudovitih alpskih kulisah Solčave in Logarske doline. Želeli smo izkusiti posebnost, dinamičnost in razburljivost slovenskih krajev, ki ponujajo vse v enem: idilične razglede, razgibane ceste, vrhunsko kulinariko in nešteto možnosti za preživljanje prostega časa.

21 kilometrov slikovite ceste, ki vas bo navdušila

Med najslikovitejšimi potmi v tem delu Slovenije, na katere se lahko podamo z avtomobilom, je zagotovo Solčavska panoramska cesta. Gre za 21 kilometrov dinamičnih ovinkov s slikovitimi razgledi, ki povezujejo Solčavo z Logarsko dolino.

Solcavska panoramska cesta
Solčavska panoramska cesta odpira čudovite poglede na okoliško hribovje in dolino.

Vije se čez visokogorje Kamniško-Savinjskih Alp in ponuja osupljive razglede na naravne znamenitosti, kot so slap Rinka, Matkov kot in štajerska dolina. Ob cesti pa na obiskovalce čakajo izhodišča za pohodniške poti in kmetije s tradicionalnimi živili, od savinjskega želodca do izdelkov iz ovčjega mleka.

Odprite zemljevid v aplikaciji Google Maps

Zelene livade in bujni gozdovi, ujeti med Kamniško-Savinjske Alpe

Mogočni vrhovi Kamniško-Savinjskih Alp ustvarjajo čudovito kuliso ene najlepših alpskih dolin v Sloveniji – Logarske doline. Ta je naravni biser slovenskih Alp, ki ponuja obilico zanimivosti in posebnosti, zaradi katerih je idealna destinacija za dnevni izlet.

Razlogov, zakaj obiskati to čudovito dolino, in možnosti, kaj početi na enodnevnem izletu, je veliko. Ta destinacija je čarobno okolje za številne dejavnosti na prostem, kot so pohodništvo, kolesarjenje, plezanje, jahanje konjev in zimski športi, v nadaljevanju pa predstavljamo nekaj takih, ki ne bodo zanimive le za navdušence nad dinamičnimi cestami, ampak tudi za pare, družine ali prijatelje, ki si želijo odkrivati domače naravne znamenitosti.

Kamnisko-Savinjske Alpe
Mogočni vrhovi Kamniško-Savinjskih Alp ustvarjajo čudovito kuliso ene najlepših alpskih dolin v Sloveniji – Logarske doline.

Slap Rinka, tematska pot Palenk, učna pot in domača kulinarična doživetja

Če ste na enodnevnem obisku, lahko izberete pot do slapa Rinka, ki velja za drugega najvišjega v Sloveniji, in se povzpnete na razgledno točko Orlovo gnezdo. Edinstveno lepoto doline lahko občudujete tudi na sprehodu po tematski poti Palenk, kjer boste videli različne rastlinske in živalske vrste. Uživate lahko v izvrstni lokalni kulinariki, ki temelji na svežih sestavinah in tradicionalnih receptih.

Učna pot Logarska dolina je odlična priložnost, da združite izobraževanje in zabavo za vso družino. Na poti se seznanite z naravnimi, kulturnimi in zgodovinskimi značilnostmi doline ter se ustavite na različnih točkah z interaktivnimi dejavnostmi.

Odprite zemljevid v aplikaciji Google Maps

Na enodnevnem izletu v Logarsko dolino lahko obiščete tudi planinske koče v bližini pohodniških poti, kjer si lahko privoščite osvežitev oziroma okrepčilo ali preprosto uživate v prijetnem vzdušju ter pogovoru z domačini in drugimi pohodniki.

Pavličevo sedlo: dinamična cesta in raj za pohodnike

Pavličevo sedlo na nadmorski višini 1338 metrov je naravna meja med Slovenijo in Avstrijo ter ponuja čudovite razglede na okoliške gore in doline. V neposredni bližini se na slovenski strani dvigajo Kamniško-Savinjske Alpe, na avstrijski pa koroške Alpe.

Pavlicevo sedlo
Pavličevo sedlo je naravna meja med Slovenijo in Avstrijo ter odlična izhodiščna točka za obisk gora. Lahko pa tudi samo uživate v razgibanih ovinkih, ki vodijo na 1338 metrov nadmorske višine.

Območje okoli Pavličevega sedla je pravi raj za pohodnike in ljubitelje narave, saj ponuja številne možnosti za rekreativno hojo, kolesarjenje in druge aktivnosti na prostem. Zanimivo pa je tudi z zgodovinskega in kulturnega vidika.

V preteklosti je bilo sedlo pomembna prometna povezava med obema stranema Karavank, ki so jo uporabljali za prevoz blaga, živine in soli med Kranjsko in Koroško. V bližini je tudi znamenita cerkev Marije Snežne, zgrajena v 18. stoletju, ki je romarsko središče. Na avstrijski strani sedla pa je cerkev sv. Lenarta, ki je prav tako pomembna kulturna in zgodovinska znamenitost.

Z modelom Macan GTS je vsak ovinek nova avantura

Porsche Macan GTS je visokozmogljiv kompaktni športni terenec, ki združuje razkošje, dinamičnost in praktičnost. Ta model je idealna izbira za tiste, ki si želijo razgibane vožnje v kombinaciji z udobjem in prostornostjo SUV-vozila. A navor in moč motorja sta le del izkušnje z njim. Vožnjo namreč še dodatno izboljšujeta športno podvozje in Porschejev sistem za aktivno vzmetenje (PASM), ki zagotavlja odlično lego na cesti in prilagodljivost voznim razmeram.

Porsche Macan GTS se ponaša z izjemno kakovostno notranjostjo, ki je značilna za vse Porschejeve modele. Različica GTS ponuja športna sedeža, obložena z usnjem in alkantaro, ter številne športne detajle, ki poudarjajo živahno naravo vozila.

Ines Severinski Krivec
Po cestah Solčave in Logarske doline nas je v modelu Macan GTS zapeljala Porschejeva prodajna svetovalka Ines Severinski Krivec.

Zunanji dizajn Porsche Macana GTS zaznamuje atletska in elegantna oblika. Velike zračne reže, športni odbijači in LED-žarometi dajejo vozilu agresiven in prepoznaven videz. Model GTS ponuja tudi ekskluzivne zunanje detajle. S kombinacijo športnega videza in funkcionalnosti je torej Porsche Macan GTS privlačna izbira za tiste, ki si želijo prestižnega in zmogljivega kompaktnega športnega terenca.

 

Podrobnosti o modelu Macan GTS lahko odkrijete v posebni infografiki, konfigurirate lahko svoje sanjsko vozilo ali ga spoznate v živo v Porsche Centru Ljubljana.

Izračunajte Porsche financiranje tukaj.

Newsletter image